Hemmahosellen

Shirley grill och liz trigg - wok - snabbt hett och lätt !

Kategori: Allmänt

För ca två veckor sen lånade jag en bok om wookad mat, Det är en väldigt intressant bok. I boken tar dom upp olika redskap som är bra att ha, hur man hackar en lök och skivar den, hur man gör min vårullar, sen så finns det bilder på hur alla olika grönsaker ser ut och det kan ju vara bra för alla namn känner man ju inte igen !

Men jag fastnade för minivårrullar !

Det är till 20 vårrullar !

1 grön chillipeppar
1 1/4 dl olija
i liten finhackad gul lök
1 krossad vitlöksklyfta
75 g kokt kycklingbröst
1 liten morot (strimmlad, som en tändsticka)
1 finskivad salladslök
1 liten röd paprika  (urkärnad och även denna strimmlad som en tändsicka)
25 g böngroddar
1 tsk sesaolja
4 stora ark filodeg
1 normalstor äggvita till dektor (kan uteslutas om man vill)
3 msk ljus soja olja till serveringen

När du börjar ta fram alla varor, alltid enklast att ha allt framme !
sen stängen du på platan häller i ca två msk olja, hackalöken,
sen lägger du i den i pannan, rör om då och då,
börja strimmla paprikan, morötterna, kycklingen ovs..
lägg i det i pannann rör runt i två minuter,
sen lägger du  sesamoljan och böngroddorna rör runt och låt det kallna.

lägg i en liten klick i varje filoark, pensla lite äggvita på kanten, sen rulla ihop.
kyl ner i femton min, stek dom.
torka ut woken med hushålls papper,
tillsätt resten av oljan när oljan i het stek vårrullarna i omgångar
till de får en gyllenbrun färg, låt dem rinner av i hushålls papper !

så här ser det ut i boken !






Kommentarer

  • TeacherMe säger:

    Vad roligt att äntligen få en stund att kommentera era blogginlägg!



    Vilken trevlig presentation av din kokbok - smart drag med foto från boken. Jag har några tips och tricks när det gäller kokboksrecensioner som jag delar med mig av på torsdag - påminn mig!



    Blogga flitigt

    2012-02-13 | 23:01:40
    Bloggadress: http://teachermefood.blogspot.com/

Kommentera inlägget här: